Cellum MobCard

Uniós forrásból valósult meg az innováció (sajtóközlemény) – Európai uniós támogatásból fejlesztette tovább a világviszonylatban is újdonságnak számító mobilfizetési rendszerét a Cellum. A megoldással lényegesen egyszerűbben és gyorsabban alakíthatnak ki saját mobilfizetési rendszert a vállalatok.

A MobCard névre keresztelt innováció igazi ereje abban rejlik, hogy sztenderdizáltabbá teszi a folyamatokat, elsősorban a technológiai kapcsolódási pontokon. A vállalat szakemberei a Cellum nemzetközi terjeszkedésének további gyorsulását várják a MobCard-tól.

„A mobilfizetési rendszerekben sok szereplő együttműködésére van szükség. Mobilszolgáltatók, bankok, kártyatársaságok és kereskedők hálózatait kell összekötni, egy rendszerbe integrálni. A MobCard egy olyan új megoldás, amely ezt a folyamatot képes még sztenderdizáltabb módon kezelni, így megkönnyítve a mobilfizetés bevezetését partnereink számára” – mondta el Inotay Balázs a Cellum Zrt. stratégiai igazgatója.

„Úgy gondoljuk, hogy a MobCard jelentős előrelépést hozhat a Cellum számára nemzetközi viszonylatban is. A mobilfizetés elterjedését eddig gátló tényezők közül jó néhány megszűnhet, illetve lényegyesen egyszerűbbé válhat az új megoldással” – tette hozzá. Az új fejlesztéssel a telefonokban megtalálható SIM-kártyák funkciói nélkül van lehetőség bankkártya adatok, illetve fizetési tranzakciók biztonságos kezelésére és tárolására, miközben a bankok és egyéb pénzügyi szolgáltatók által nyújtott szabvány interfészeket használja a rendszer. A MobCard, mint platform alkalmas arra, hogy az ügyfelek részére olyan mobilfizetési (remote mobile payment) megoldást szállítson a Cellum, aminek segítségével könnyen és gyorsan lehet az okostelefonos alkalmazásokat regisztrálni, majd a pénzügyi műveletekhez szükséges bankkártya adatokat bevinni és biztonságosan tárolni.

A fejlesztésnek köszönhetően lehetővé vált, hogy a különböző bankkártya-rendszerekhez történő csatlakozás sztenderdizált folyamat legyen, gyorsabb és egyszerűbb, mint eddig. A rugalmasan alkalmazható megoldás a legmagasabb kártya- és bankbiztonsági előírások szerint működik, rendelkezik PCI-DSS audittal.

A „Kártyafüggetlen Mobilfizetési rendszer fejlesztése a Cellum Zrt.-nél” elnevezésű pályázat a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében az Új Széchenyi Terv keretében valósult meg. A projekt teljes költségvetése közel 150 millió forint, amelyhez 35% állami támogatást nyert a vállalat. A projektzárásra 2013. május 31-én került sor.