iCsekk

Díjnet Zrt.

iCsekk bemutatása

A Díjnet Zrt. által bevezetett iCsekk egy mobilalkalmazás, amelynek segítségével egyszerűen és gyorsan fizethetjük ki számláinkat.

Használatához egy kamerás, internet-hozzáféréssel rendelkező, a QR-kódot értelmezni tudó okostelefonra, internetre, illetve egy magyarországi kereskedelmi bankban vezetett számlához kapcsolódó, internetes fizetésre alkalmas bankkártyára van szükség.

Mit fizethetek vele?

A mobiltelefon kamerájával le kell fényképeznünk a számlalevélen található QR-kódot, amely tartalmaz minden, a fizetéshez szükséges adatot, ezután kezdeményezhetjük a fizetést. Az iCsekkel azon szolgáltatók számláit fizethetjük ki, amelyek csatlakoztak a rendszerhez, többek közt a Digiét, Díjbeszedő Zrt.-ét, a Főgázét, a UPC-ét, illetve a Díjnet elektronikus számlakezelő rendszeréhez csatlakozott szolgáltatókét (például a Főtávét vagy az ELMŰ-ét). Az alkalmazás androidos, javás készülékekkel és iPhone-nal használható.

Telepítés

Telepítéséhez el kell küldenünk az ICSEKK vagy IBILL szót a +36/20-9000-961-es telefonszámra, majd megnyitnunk a válaszüzenetben kapott linket a mobiltelefon böngészőjében. Az Elfogadói nyilatkozat jóváhagyása után a telepítés automatikusan megtörténik. Az alkalmazás a Google Playről vagy az AppStore-ból közvetlenül is letölthető. A telepítés után, az alkalmazás elindításakor ki kell választanunk a használni kívánt nyelvet, elfogadni az Általános Szerződési Feltételeket, majd megadni egy tetszőleges, négy számjegyből álló jelszót. A későbbiekben ezt használhatjuk a tranzakciók jóváhagyásához.

Hogyan fizethetek?

A felhasználó egy üdvözlő nevet is megadhat, amely betűkből és számokból egyaránt állhat, és legfeljebb tíz karakteres lehet. A jelszó megadásával megtörténik a regisztráció, és újraindítás után már használhatjuk is az alkalmazást. A számlák kiegyenlítésekor a számlán található QR-kódot lefényképezve a Fizet gomb megnyomásával tudunk fizetni; mobiltelefonra küldött számla esetén pedig a Várokozó számlák menüpontban a fizetendő számlát kiválasztva szintén a Fizet gombot kell megnyomnunk.