PayU

PayU Hungary Kft.

PayU bemutatása

A PayU számtalan különböző azonnali fizetési lehetőségeket kínál, amelyeket azon kereskedők webáruházában vehetünk igénybe, akik csatlakoztak a rendszerhez. A szolgáltatók listája folyamatosan bővül.

Biztonság

A rendszer használata teljesen biztonságos, hiszen a tranzakcióval kapcsolatos adattovábbítások SSL titkosított csatornán keresztül történnek, illetve a PayU aktív csalásfigyelést alkalmaz: minden tranzakciót egyedileg kivizsgál. Több biztonsági szűrőt alkalmazva ellenőrzik az adatokat, és derítik fel a gyanús eseményeket. A szolgáltatás rendelkezik Thawte és PCI-DSS tanúsítvánnyal is. Előbbi egy a kommunikáció biztonságát tanúsító modul; utóbbi pedig egy a kártyatársaságok által alkalmazott biztonsági szabvány, amely bizonyos üzemeltetési és informatikai követelményeket ír elő az azt alkalmazó rendszerek számára.

Fizetési lehetőségek

A PayU számtalan különböző azonnali fizetési lehetőségeket kínál, amelyeket azon kereskedők webáruházában vehetünk igénybe, akik csatlakoztak a rendszerhez. A szolgáltatók listája folyamatosan bővül.

1. Bankkártyás fizetés

E lehetőség igénybe vételével a vásárlók gyorsan és kényelmesen fizethetnek az interneten vásárolt termékekért és szolgáltatásokért.

A bankkártyás fizetéshez Visa, American Express, Maestro vagy Mastercard kártyára van szükségünk. Fizetéskor ki kell választanunk a PayU-s fizetési lehetőséget az adott webáruházban. Annak rendszere azonnal továbbítja a tranzakció adatait a PayU rendszere felé, majd miután az ügyfél fizetett, a kereskedő erről azonnali visszaigazolást kap. A bankkártyás fizetési lehetőség megnövelheti a vásárlók bizalmát az adott cég iránt, így a jövőben szívesebben vásárolhatnak a webáruházból.

2. Banki átutalás

A PayU-n keresztül történő banki átutalás esetén a vásárló a PayU számlájára utalja el a fizetendő összeget, és a rendszer gondoskodik arról, hogy az eljusson a kereskedőhöz.

A PayU vállalja a fizetések kezelését az elszámolásig, illetve kezeli a téves vagy hiányos tranzakciókat. A szolgáltatás igénybe vételéhez a kereskedő webáruházában a fizetési lehetőségek közül a banki átutalást kell kiválasztanunk. A tranzakció adatait a webáruház átadja a PayU-nak, és ha az utalás a kereskedő által előre meghatározott határidőig megérkezik a PayU-hoz, a rendszer továbbítja azt a kereskedőnek. A rendszer napi rendszerességgel értesíti a kereskedőt a kifizetésekről. A szolgáltatás használatával a webáruház üzemeltetőjének nem kell időt és energiát szánnia az utalások felügyeletére. A PayU végzi a kifizetések elszámolását, illetve kezeli a téves vagy hiányos utalásokat is.

3. Banki befizetés

Amennyiben a vásárlónak a bankszámlájához nem tartozik bankkártya, illetve nem rendelkezik online bankolási lehetőséggel, a webáruházban vásárolt termék ellenértékét bankfiókjában is kiegyenlítheti.

Ez esetben a fizetés közvetlenül a PayU bankszámlán jelenik meg. A rendszert azon webáruházak esetében vehetjük igénybe, ahol a fizetési lehetőségek közt szerepel a banki befizetés is. Ezt kiválasztva a webáruház rendszere átadja a PayU-nak a tranzakció adatait. A vásárlónak a webshop által meghatározott számú napon belül van lehetősége elmenni egy bankfiókba, és rendezni a termék ellenértékét. Az összegek beérkezéséről a PayU naponta értesíti a kereskedőket. A szolgáltatás előnye, hogy a PayU gondoskodik az elszámolásról, a hibás vagy téves utalások kezeléséről; a kereskedőnek nem kell időt szánnia az utalások ellenőrzésére; illetve a kereskedő így mentesülhet a befizetések után felszámolásra kerülő banki díjaktól.

4. Utánvétes fizetés

A PayU segítségével utánvétellel történő rendeléseket is lebonyolíthatunk. A szolgáltatás a rendszerhez csatlakozott ügyfelek számára ingyenesen igénybe vehető.

A PayU rögzíti a webáruházban történt megrendelést a rendszerben a más fizetési csatornákon keresztül érkező összegekkel együtt, így azok egy felületen elérhetők. A szolgáltatás használatához az ügyfélnek az utánvétellel történő rendelést kell kiválasztania a webáruház fizetési lehetőségei közül. Ezután a webshop automatikusan átadja a tranzakció adatait a PayU-nak, majd azok azonnal megjelennek a rendszer által biztosított jelentésekben, illetve a Kereskedő Vezérlő Panelben, így könnyen áttekinthetővé válnak.