Barion

Sense/Net Zrt.

Barion fizetési rendszer

A Barion digitális pénz szoftver ideális fizetési forma parkoláshoz. A Barion az egyetlen olyan parkolásra alkalmas mobil alkalmazás, amelynek az előre feltöltött kerete másra is elkölthető, akár mobilfizetéssel, akár webshopokban.

A Barion mobilparkolás 2014. július elsejétől érhető el országosan. A Barion parkolás egyszerű: letöltés, feltöltés és már lehet is használni. A Barion alkalmazás letöltése után a regisztráció 1 perc, csak egy email cím és egy jelszó szükséges, nem kötelező a személyes megjelenés, mint a bankoknál. A Barion tárca feltöltése átutalással, készpénzzel vagy másik Barion tárcából történhet, és máris használható parkolásra, vásárlásra vagy pénzküldésre.

A Barion lehetővé teszi, hogy készpénz és bankkártya nélkül lehessen vásárolni, vagy egymásnak pénzt küldeni, online és okostelefonnal egyaránt. A Barion mobilalkalmazással a digitális pénz mindig a zsebünkben lehet, hiszen az okostelefon az az eszköz, amit mindig mindenhová magunkkal viszünk. A Barion forint alapú, és a Nemzeti Bank felügyelete alatt működik.

Digitális pénz

Kevesen tudják, hogy az Európai Unióban immár három megjelenése van a pénznek. A legrégibb a készpénz, majd a bankban tárolt számlapénz, és a legújabb, az éppen 3 éves digitális készpénz vagy más néven e-pénz. A Barion éppen ilyen digitális készpénz, amelyet egy szerver tárol, és amihez bármilyen internet böngészőből vagy a Barion mobil alkalmazásból tudunk hozzáférni. Mint ilyen, a Barion bármire szabadon felhasználható, bárkinek lehet és bárki lehet elfogadó.

A Barion digitális pénz szoftvere ultramodern, szemben a bankkártya rendszerek középkori, nehézkes, lassú és drága szoftvereihez képest. A Barion éppen ezért alacsony költséggel működik, így magánszemélyeknek ingyenes, kereskedőknek pedig hihetetlen alacsony, fix tarifát jelent: 1000 Ft alatt ingyenes, 1000 Ft felett pedig fix 50 Ft, összegtől függetlenül. A digitális pénz alkalmazás egyszerű és kényelmes, nem kell kilométeres számkódokat megjegyezni és plasztik kártya halmokat magunknál tartani. A jelszónak köszönhetően a Barion egyenleg nem lopható le a kártya fizikai ellopásával vagy másolásával. A telefon ellopása esetére a Barion letiltása ingyenes. A Barion elfogadásához nem kell más, mint egy internetre kötött eszköz, például egy PC vagy egy okos telefon.

A Barion rendelkezik a bankjegy és érme alapú készpénz összes előnyével, de annak hátrányai nélkül. A Barion digitális készpénz ugyanúgy anonim, bárkinek adható, gyors, egyszerű, zsebben hordható, mint a készpénz; de mindig annyi van nálunk, amennyi kell, nem kell felváltani, nem feltűnő, nem szakad vagy vész el, nem kell őrizni, nem lopható és bárhonnan átküldhető, akár a világ másik végéről is. A Bariont elfogadó kereskedők mentesülnek a készpénz kezelésének jelentős költségeitől is.

Azonnali fizetés a Barionnal

Az internetre kapcsolódó okostelefonok térhódításával az SMS alapú vásárlást a digitális pénz ki tudja szorítani a piacról. Az SMS vásárlás nem csak elképesztően magas tranzakciós díjai miatt kedvezőtlen, de a kezelése is kényelmetlen, valamint a pénz is csak soká érkezik meg a kereskedőhöz, csakúgy, mint a bankkártya esetén. A Barion fizetés ezzel szemben a nap 24 órájában azonnal megérkezik, és kis összegek esetében a kereskedőnek is ingyenes.

Letöltés Android rendszerre:

Android

 

A Barion rendszer 2014. június 1-én indult, és már tucatnyi online és mobil elfogadónál lehet vele vásárolni, a sörözéstől a kerékpáron át az ágyneműig, sokféle árut és szolgáltatást. Az elfogadóhelyek listája, valamint a használók tábora folyamatosan bővül, a beharangozó kampány egész nyáron és ősszel fut. Ennek kimagasló kezdő eseményeként a Barion elsőként írta alá a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez való csatlakozásról szóló szerződést, így máris több ezer elfogadóhellyel gazdagodik a Barion használók közössége.

barion
A digitális készpénz nagy újdonság, így a megismerését segítendő a Barion alkalmazással a mobil parkolás kötelező kényelmi díját a Barion a bevezetési időszakban átvállalja, így a kényelmi díj július elsején Barion fizetés esetén 0 Ft lesz.