Mobilparkolás

A parkolási díjat számtalan mobilfizetést lehetővé tévő rendszeren keresztül rendezhetjük

Mobilparkolás ismertetése

A parkolási díjat számtalan mobilfizetést lehetővé tévő rendszeren keresztül kiegyenlíthetjük, például az iziShopban, a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben, illetve mobilegyenlegünk terhére is, akármelyik szolgáltatónál.

A MobilParkolás-rendszerrel egyszerűen és kényelmesen, előzetes regisztráció nélkül fizethetjük ki a parkolási díjat, jelenleg az ország 33 városában. Kültéri és beltéri parkolásért egyaránt fizethetünk így, előzetesen, egyenlegünkkel vagy utólag, telefonszámlánk terhére.

Beltéri MobilParkolás

Beltéri parkolás esetén a parkolási díjat a parkoló elhagyása előtt, egy összegben kell kifizetnie az autósnak.

Ehhez el kell küldenie a parkolókártyán lévő azonosítót SMS-ben a saját szolgáltatójának előhívószámával ellátott, 810-es kezdetű telefonszámra. Ezután kap egy válasz SMS-t a parkolás adataival. Ha mindent rendben talál, a vásárlást egy OK üzenettel véglegesítheti.  A sikeres vásárlási igazoló üzenet megérkezésétől számítva általában 10 perce van elhagyni a parkolóházat (a türelmi idő parkolónként változik). Határozott idejű parkolásra nincs lehetőség, illetve a fizetés csak SMS-ben lehetséges, hanghívással nem. A szolgáltatást bármely hazai mobilszolgáltató ügyfeleként igénybe vehetjük. A tranzakciós díj 75 forint, illetve két normál tarifájú SMS-t kell elküldenünk a fizetés során a parkolás díján felül. A parkolás díját az adott parkolóház üzemeltetője határozza meg. A mobilfizetés feltétele, hogy az ügyfél egyenlegén legyen minimum a parkolási, illetve a tranzakciós díjnak megfelelő összeg (illetve beleférjen a havi keretébe). A Vodafone-előfizetők a szolgáltatást utólag rendezhetik (előfizetéses ügyfelek), illetve egyenlegük erejéig vehetik igénybe. A T-Mobile- és a Telenor-előfizetők pedig szintén utólag rendezhetik a díjat, vagy pedig az univerzális egyenlegükből kerül levonásra. Az univerzális, mobilfizetésre is használható egyenleget elektronikus úton lehet feltölteni.

Kültéri MobilParkolás

Kültéri parkolásunk díját is kényelmesen és egyszerűen kiegyenlíthetjük a MobilParkolással, regisztráció és szerződéskötés nélkül. A parkolást kérhetjük határozott vagy határozatlan időre.

Határozott parkolási idő esetében a rendszám mellett SMS-ben meg kell adni a kívánt parkolási időt is. Ha nem személyautóval, illetve külföldi gépkocsival szeretnénk parkolni, az SMS-nek a gépjármű-kategóriát, illetve az adott ország felségjelét is tartalmaznia kell. A parkolást a START szó a megadott telefonszámra való elküldésével kezdheti meg. Ha hosszabban szeretne parkolni, mint előzőleg tervezte, mobiltelefonjával új parkolást kezdeményezhet. Nem kell figyelnie az órát, hiszen a rendszer 15 perccel korábban SMS-ben értesíti a parkolási idő lejártára. A határozott idejű parkolást idő előtt is lezárhatja a STOP szó SMS-ben való elküldésével; ekkor természetesen kevesebbet fizet. Határozatlan idejű parkolást is kezdeményezhet, ekkor mindössze a rendszámot és a START szót kell elküldeni SMS-ben, majd a parkolás végeztével a STOP szót. A parkolás elindításáról, leállításáról vagy meghosszabbításáról visszaigazoló SMS-t kap. Ha ez nem érkezik meg pár percen belül, hívja fel mobilszolgáltatója ügyfélszolgálatát, és kérje a probléma megoldását, hiszen ellenkező esetben nem tudja majd igazolni, hogy teljesítette, illetve kezdeményezte a mobilfizetést.