Mobiltárca

Magyar Mobiltárca Szövetség

Mobiltárca bemutatása

A Mobiltárca szolgáltatás összes plasztikkártyánk adatát egy helyre gyűjtve könnyíti meg a fizetést, a rendezvényekre való belépést, az utazást, kuponok beváltását és még sok más tevékenységet.

Segítségével ezeket a kártyákat nem kell magunknál hordanunk, és nem is kell amiatt aggódnunk, hogy elveszítjük őket, illetve, hogy épp az a kártya nem lesz nálunk, amelyre épp szükségünk lenne. A SIM-kártyán lévő biztonsági elemnek köszönhetően személyes adataink biztonságban vannak.

Mit helyettesít?

A Mobiltárca helyettesítheti bankkártyáinkat, kuponjaikat és hűségkártyáinkat, tömegközlekedési jegyünket vagy bérletünket, belépőjegyeinket. Így az üzletekben jelentősen meggyorsíthatjuk a fizetést, a kuponok beváltását vagy a hűségpontok jóváírását; nem kell a kártyákat keresgélnünk a pénztárcánkban, egy érintéssel fizethetünk, így sokkal kevesebb ideig kell sorban állnunk.

Csatlakozott szervezetek

A Magyar Mobiltárca Szövetség 2011-ban alakult az OTP Bank, a Mastercard, a Magyar Telekom, a Vodafone, a Telenor és a Supershop összefogásával. Célja, hogy előmozdítsa a mobilfizetési megoldások használatát, és támogassa azok hazai elterjedését. A rendszerhez különböző jogi személyek csatlakozhatnak; azon kereskedők, akik szeretnék megkönnyíteni ügyfeleik számára a fizetés folyamatát. Számukra a rendszer egyik előnye, hogy személyre szabhatják ajánlataikat, így hatékonyabbá tehetik azokat, vagyis nagyobb bevételre tehetnek szert.

Technológia

A Mobiltárca egy okostelefonra telepíthető, az NFC (Near Field Communication, azaz közeli rádiófrekvenciás kommunikáció) technológia alapján működő alkalmazás. Az NFC technológia mára gyors, érintés nélküli fizetést tesz lehetővé maximális biztonság mellett. Az alkalmazás segítségével a kereskedelmi egységben lerövidül a sorban állás ideje, hiszen a telefon a fizetési terminálhoz érintésével egyszerre történik meg a fizetés, a kuponok beváltása és a vásárlásért kapott hűségpontok felírása.