Mobilfizetési rendszerek kereskedőknek

Miért legyen vállalkozása elfogadóhely? Milyen szolgáltatásokhoz ajánlott?

Elfogadóhellyé válás
Ismerkedjen meg a MobilFizetéssel! A mobilfizetés – a bankkártyához hasonlóan – a bankszámla feletti rendelkezés egyik lehetséges csatornája, lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfelek mobiltelefonjuk használatával egyszerűen, biztonságosan, innovatív módon, bankszámlaegyenlegük terhére egyszerűen fizethessék ki a mobilfizetéshez csatlakozott kereskedők termékeit és szolgáltatásait.

A mobilfizetés ma már nem csak fizetésre alkalmas: az ügyfelek mobiltelefonjuk segítségével egymás között a nap 24 órájában azonnali utalásokat indíthatnak, valamint készpénzátutalási megbízásokat is adhatnak.

A mobilfizetés szolgáltatás előnyei kereskedők számára:

  • 7-8 millió aktív mobilhasználó, ezen keresztül rengeteg potenciális ügyfél.
  • Nincs szükség készpénzkezelésre, így a cégnél alacsonyabb lehet a készpénzforgalmi költség, csökken a hibázási lehetőség.
  • Az elfogadóhelyen alacsony költséggel, vagy akár ingyen is telepíthető: kis forgalmú helyeken egy mobil telefon, vagy egy internetkapcsolat is elegendő.
  • A fizetések jóváírása az Ön pénzforgalmi számláján azonnal, valós időben megtörténhet, a hét minden napján, a nap 24 órájában.
  • Számlázó, közmű jellegű kereskedők esetén a fizetési ciklus lerövidíthető, növekszik a beszedési biztonság, hiszen a késedelmes számlák behajtása esetén a biztos ügyfélelérés biztosított.
  • Kibővül az értékesítési potenciál, a vállalkozás termékei bárhol és bármikor megvásárolhatóvá válnak.
  • A legmagasabb szintű banki adatbiztonságnak köszönhetően kiemelten biztonságos fizetési mód.
  • Új, közvetlen és költséghatékony marketingkommunikációs csatornaként is használható.

 


Lehetséges technikai megoldásai:

 

1. Mobiltelefonon történő fizetés

Személyes kapcsolat útján értékesítő, kis forgalmú üzletek, vagy nagy mobilitást igénylő, futár jellegű kereskedőknek ajánljuk. A mobilfizetési tranzakciókat közvetlenül mobiltelefonján keresztül tudja fogadni. Ez az egyszerű és költséghatékony megoldás beruházást, informatikai fejlesztést nem, csak egy mobiltelefont igényel.

A mobilfizetés szolgáltatást minden kisforgalmú üzletet, vagy nagy mobilitást igénylő, futár jellegű szolgáltatást üzemetető vállalkozásnak ajánljuk, amely termékeit vagy szolgáltatásait személyes kapcsolat útján értékesíti. Mobilfizetés elfogadóhelyként ezen új, innovatív elektronikus fizetési csatorna bevezetésével költséghatékonyan, beruházás és informatikai fejlesztés nélkül tud vevőinek készpénzkímélő, kényelmes és biztonságos fizetési módot kínálni. A csatlakozás lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfelek a mobiltelefonjuk használatával egyszerűen, biztonságosan, innovatív módon, bankszámlaegyenlegük terhére fizethessék ki a rendszerhez csatlakozott kereskedők termékeit és szolgáltatásait. A mobilfizetés rendszere megoldást kínál azon kereskedők számára, akik költséghatékonyan, külön beruházás és informatikai fejlesztés nélkül kívánnak mobilfizetés elfogadóhelyekké válni.

A mobilfizetéseket közvetlenül mobiltelefonján tudja fogadni, ami magas fokú mobilitást és szabadságot biztosít házhoz szállítás, vagy más futár jellegű tevékenységek során szükséges fizetési folyamatok biztonságos, készpénzkímélő végrehajtásához.

A szolgáltatás további előnye, hogy a fizetés pillanatában, átfutási idő nélkül az Ön rendelkezésére áll a vevők által fizetett összeg. A szolgáltatás a lehető legmagasabb tranzakcióbiztonság mellett teszi lehetővé mind a kereskedők, mind az ügyfelek számára a mobilfizetés szolgáltatás használatát, minden tranzakció PIN kód megerősítéssel történik.

Kinek?

Azon vállalkozások számára, akik nyitottak a készpénzkímélő, gazdaságos fizetési megoldások alkalmazására, kisforgalmú üzletben vagy futár jellegű szolgáltatások segítségével (is) értékesítik termékeiket vagy szolgáltatásaikat.

 

2. WebPOS-on történő fizetés

Személyes kapcsolat útján értékesítő, kis és közepes forgalmú üzletek esetén a mobilfizetési tranzakciók internetes POS terminálon (WebPos) keresztül való fogadását javasoljuk. Ez a megoldás sem igényel beruházást, informatikai fejlesztést, csak egy internet kapcsolattal rendelkező számítógéppel kell rendelkezni.

A mobilfizetés szolgáltatást minden kis- és közepes forgalmú üzletet üzemetető vállalkozásnak ajánljuk, amely termékeit vagy szolgáltatásait személyes kapcsolat útján értékesíti. Mobilfizetés elfogadóhelyként ezen új, innovatív elektronikus fizetési csatorna bevezetésével költséghatékonyan, egy internetes kapcsolattal rendelkező számítógép segítségével, beruházás és informatikai fejlesztés nélkül tud vevőinek készpénzkímélő, kényelmes és biztonságos fizetési módot kínálni. A csatlakozás lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfelek a mobiltelefonjuk használatával egyszerűen, biztonságosan, innovatív módon, bankszámla egyenlegük terhére fizethessék ki a rendszerhez csatlakozott kereskedők termékeit és szolgáltatásait.

A mobilfizetés rendszere megoldást kínál azon kereskedők számára, akik költséghatékonyan, külön beruházás és informatikai fejlesztés nélkül kívánnak mobilfizetés elfogadó helyekké válni, hiszen az internetes terminál használatához csak egy internetes eléréssel rendelkező számítógép szükséges.

A mobilfizetéseket egy felhasználóbarát internetes felületen tudja fogadni, a kommunikáció magas fokú titkosítással történik, így a készpénzkímélő fizetési folyamatokat biztonságosan és kényelmesen tudja végrehajtani. A szolgáltatás további előnye, hogy a fizetés pillanatában, átfutási idő nélkül az Ön rendelkezésére áll a vevők által fizetett összeg. A szolgáltatás a lehető legmagasabb tranzakció biztonság mellett teszi lehetővé mind a kereskedők, mind az ügyfelek számára a mobilfizetés szolgáltatás használatát, minden tranzakció PIN kód megerősítéssel történik.

Kinek?

Azon vállalkozások számára, akik nyitottak a készpénzkímélő, gazdaságos fizetési megoldások alkalmazására, kis-, vagy közepes forgalmú üzletben értékesítik termékeiket vagy szolgáltatásaikat, ahol van internetkapcsolattal rendelkező számítógép.

 

3. Integrált fizetés

Személyes kapcsolat útján, nagy forgalmú üzleteknél a mobilfizetési tranzakciók integrált, pénztárrendszeren keresztül történő fogadását ajánljuk. Ez a megoldás a meglévő pénztárrendszer informatikai fejlesztését igényli. A mobilfizetés rendszeréhez történő csatlakozás interneten keresztül, SOAP felületen történik, melynek megvalósításhoz részletes dokumentációt és igény esetén technikai segítséget is nyújtunk.

Nagy forgalmú üzletek esetén a mobilfizetés szolgáltatást integráltan, a pénztárrendszerre épülően javasoljuk bevezetni. Mobilfizetés elfogadóhelyként ezen új, innovatív elektronikus fizetési csatorna bevezetésével költséghatékonyan tud vevőinek készpénzkímélő, kényelmes és biztonságos fizetési módot kínálni. A csatlakozás lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfelek a mindig náluk lévő mobiltelefonjuk használatával egyszerűen, biztonságosan, innovatív módon, bankszámla egyenlegük terhére fizethessék ki a rendszerhez csatlakozott kereskedők termékeit és szolgáltatásait. A mobilfizetés rendszere megoldást kínál azon kereskedők számára, akik meglévő pénztári vagy számlázási rendszerükre épülve kívánnak mobilfizetés elfogadó helyekké válni, a csatlakozás interneten keresztül, SOAP felületen keresztül történik, a megvalósítást részletes dokumentációval és igény esetén tapasztalattal rendelkező beszállítók ajánlásával tudjuk segíteni. A szolgáltatás további előnye, hogy a fizetés pillanatában, átfutási idő nélkül az Ön rendelkezésére áll a vevők által fizetett összeg.

A szolgáltatás a lehető legmagasabb tranzakció biztonság mellett teszi lehetővé mind a kereskedők, mind az ügyfelek számára a mobilfizetés szolgáltatás használatát, minden tranzakció PIN kód megerősítéssel történik.

Kinek?

Azon vállalkozások számára, akik: nyitottak a készpénzkímélő, gazdaságos fizetési megoldások alkalmazására, nagy forgalmú forgalmú üzletben személyesen értékesítik termékeiket vagy szolgáltatásaikat.

 

4. Elektronikus csatornán történő fizetés

A személyes kapcsolat nélkül – interneten – történő értékesítés esetén a mobilfizetés online módon történő alkalmazása áll rendelkezésre. Ez a megoldás a kereskedő weboldalának csatlakoztatását jelenti a mobilfizetés rendszerhez az interneten, SOAP kapcsolaton keresztül.

A weblapfejlesztés megvalósításhoz részletes dokumentációt és igény esetén technikai segítséget is nyújtunk.

Elektronikus csatornákon történő fizetések (internet, SMS, WAP)

A mobilfizetés szolgáltatást minden olyan vállalkozásnak ajánljuk, amely személyes kapcsolat nélkül – például internetes áruházban – értékesíti termékeit vagy szolgáltatásait. Mobilfizetés elfogadóhelyként ezen új, innovatív elektronikus fizetési csatorna bevezetésével a vevőknek nem kell megadniuk bizalmas bankkártya adataikat, a tranzakciókat minden esetben PIN kóddal kell megerősíteniük és a folyamat a saját mobiltelefonjukon, védett környezetben történik, így növelheti vásárlóinak számát, az elektronikus csatorna forgalmát.

A csatlakozás lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfelek a mobiltelefonjuk használatával egyszerűen, biztonságosan, innovatív módon, bankszámla egyenlegük terhére fizethessék ki a rendszerhez csatlakozott kereskedők termékeit és szolgáltatásait. A mobilfizetés rendszere megoldást kínál azon kereskedők számára, akik a fizetés során nem találkoznak a vevővel, de mobilfizetés elfogadó helyekké akarnak válni.

A mobilfizetés szolgáltatásra vonatkozó szerződés aláírását követően az internetes kereskedők új, innovatív elektronikus fizetési csatornát vezethetnek be webáruházaikban. A megoldás segítségével a webáruházak könnyen és egyszerűen válhatnak mobilfizetést elfogadó hellyé.

Az elektronikus fizetéstől sok vásárlót az tart vissza, hogy meg kell adniuk érzékeny adataikat a fizetés során. A mobilfizetés előnye a többi fizetési móddal szemben, hogy a vevőknek nem kell megadniuk bizalmas adataikat, a fizetési folyamat saját mobiltelefonjukon, védett környezetben történik. A szolgáltatás a lehető legmagasabb tranzakció biztonság mellett teszi lehetővé mind a kereskedők, mind az ügyfelek számára a mobilfizetés szolgáltatás használatát, minden tranzakció PIN kód megerősítéssel történik.

Kinek?

Azon vállalkozások számára, akik nyitottak a készpénzkímélő, gazdaságos fizetési megoldások alkalmazására, internetes áruházban (is) értékesítik termékeiket vagy szolgáltatásaikat.

 

5. Közmű jellegű fizetések

A közművek, biztosítók, szolgáltatók, ügyfeleik felé rendszeresen számlázó vállalkozások számára két lehetőség is van a csatlakozásra:

Külön informatikai fejlesztés nélkül, a meglévő csoportos beszedési kapcsolatukon keresztül kapcsolódhatnak a mobilfizetés rendszeréhez. A mobilfizetés integrálható a szolgáltató számlázó rendszerébe, melyből közvetlenül elindítható a fizetés folyamata. A fizetést elmulasztó ügyfeleit Ön akár több alkalommal is újbóli fizetési kérés formájában kiértesítheti mobiltelefonjukon keresztül. A fejlesztés megvalósításhoz részletes dokumentációt és igény esetén technikai segítséget is nyújtunk.

A mobilfizetés szolgáltatást minden olyan közmű szolgáltatónak, biztosító társaságnak, valamint vállalkozásnak ajánljuk, amely rendszeres díjat szed ügyfeleitől. Mobilfizetés elfogadóhelyként ezen új, innovatív elektronikus fizetési csatorna bevezetésével csökkenthetik a más megoldással fizető ügyfeleik számát és azokat a költségtakarékosabb és kényelmesebb elektronikus fizetési csatornák felé tudják irányítani.

A csatlakozás lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfelek a mobiltelefonjuk használatával egyszerűen, biztonságosan, innovatív módon, bankszámla egyenlegük terhére fizethessék ki a rendszerhez csatlakozott kereskedők számláit, rendszeres díjait.

Ügyfelei kényelmesen, gyorsan fizethetik be számláikat mobiltelefonjukon keresztül, így Ön javíthatja a fizetési hajlandóságot. Ugyanakkor a szolgáltatás biztosítja a fogyasztók számára, hogy számlájukról ne automatikusan történjék az esedékes szolgáltatási díj levonása, hanem a számla ellenőrzését követően hagyhassák jóvá a fizetést. A szolgáltatás további előnye, hogy a fizetés pillanatában, átfutási idő nélkül az Ön rendelkezésére áll a befizetett összeg. A fizetést elmulasztó ügyfeleit Ön akár több alkalommal is újbóli fizetési kérés formájában kiértesítheti mobiltelefonjukon keresztül.

A szolgáltatás a lehető legmagasabb tranzakciós biztonság mellett teszi lehetővé mind a kereskedők, mind az ügyfelek számára a mobilfizetés használatát.

Hogyan tud csatlakozni?

Mobilfizetés csoportos beszedési kapcsolaton keresztül:

A mobilfizetés szolgáltatásra vonatkozó szerződés aláírását követően a közmű típusú kereskedők, szolgáltatók külön informatikai fejlesztés nélkül, a meglévő csoportos beszedési kapcsolatukon kapcsolódhatnak a mobilfizetés rendszeréhez.

A mobilfizetés integrált számlázó rendszeren keresztül:

A mobilfizetés szolgáltatásra vonatkozó szerződés aláírását követően a szolgáltatás integrálható a szolgáltató számlázó rendszerébe, melyből közvetlenül elindítható a fizetés folyamata.

Kinek?

Azon vállalkozások számára, akik nyitottak a készpénzkímélő, gazdaságos fizetési megoldások alkalmazására, számlákat, rendszeres díjakat kívánnak fizettetni (közműszolgáltatók, biztosítótársaságok illetve előfizetési díjakat fizettető szolgáltatók).