Vásárlás mobiltelefon egyenleg terhére

Telenor, T-Mobile, Tesco Mobile, Vodafone

MobilVásárlás bemutatása

A mobilfizetésnek létezik egy másik típusa is. Ennek értelmében a mobiltelefon-előfizetéssel rendelkező ügyfél szolgáltatójánál vezetett egyenlege terhére vásárolhat különböző termékeket és szolgáltatásokat.

Mit vásárolhatok így?

Vásárolhatunk egyenlegünkkel autópálya-matricát, mozijegyet, tömegközlekedési jegyet és bérletet, belépőket, kiegyenlíthetjük a parkolási díjat, tölthetünk le zenét vagy filmet, előfizethetünk különböző újságokra, vagy akár lottózhatunk is. A mobillal történő fizetés gyors, egyszerű, kényelmes és biztonságos, illetve az adatok utólag is visszakereshetők. A vásárlások ellenértéke a havi számlán jelenik meg (előfizetés esetén), vagy levonódik univerzális egyenlegünkből (feltöltőkártya esetén). Az utóbbi egy előre feltölthető egyenleg, amelyet nemcsak telefonálásra, SMS-küldésre vagy internetes adatforgalom bonyolítására használhatunk fel, hanem különböző termékek és szolgáltatások vásárlására is.

Az elektronikus egyenlegfeltöltéssel hozzáadott összegek mobilvásárlásra is használhatók. Az ügyfél az egyenleg felhasználásáról havonta számlát igényelhet, amelyen a telekommunikációs, illetve a mobilvásárlási szolgáltatások is szerepelnek.

Szolgáltatók

Az egyenleg terhére történő vásárlás a legtöbb mobilszolgáltatónál és partnereinél elérhető, így a T-Mobile-nál, a Telenornál, a Vodafone-nál vagy a Tesco Mobile-nál is.

T-Mobile

Mobiltelefonunk univerzális egyenlege a Domino egyenleghez hasonlóan feltölthető, és a *102# kódsor beírásával lekérdezhető – a hívás ingyenes. A havidíjas ügyfelek a havi vásárlási limiten felül is vásárolhatnak, ha feltöltik univerzális egyenlegüket; illetve a két egyenleget együtt is használhatják, ha az egyiken nem lenne elegendő összeg a vásárolni kívánt termék ellenértékének kiegyenlítésére. A vásárlási limit platinakártyásoknak 50 ezer, aranykártyásoknak 30 ezer, más ügyfeleknek pedig 20 ezer forint. A platina- vagy aranykártyás ügyfelek Kapcsolat pontjaikkal is fizethetnek vásárláskor pontegyenlegük erejéig.

Telenor

A Telenor előfizetéses és kártyás ügyfelei szintén vásárolhatnak egyenlegük terhére. A megvásárolni kívánt termék kiválasztása után, annak adatait SMS-ben a kijelölt telefonszámra elküldve SMS-értesítést kapunk, amelyet jóvá kell hagynunk a vásárlás elindításához. Végül értesítést kapunk a tranzakció sikeréről és a termék átvételi lehetőségeiről. A termékek ellenértékét kiegyenlíthetjük hitelkeretünk vagy univerzális egyenlegünk segítségével.

Vodafone

A Vodafone számlás és kártyás ügyfelei is igénybe vehetik a szolgáltatást. Előfizetéses ügyfélként egyedi értékhatár határozza meg, havonta mennyit költhetnek mobilvásárlásra. Kártyás ügyfélként pedig a vásárlás díján felül legalább bruttó 200 forintnak kell maradnia az egyenlegen.

Tesco Mobile

A mobilvásárlási szolgáltatás a Tesco Mobile ügyfelei számára is elérhető, akik parkolójegyet, autópálya-matricát, társkereső szolgáltatást, automatából vásárolt forró italt, állatkerti belépőt, percalapú fesztiváljegyet, illetve autómosási szolgáltatást fizethetnek ki egyenlegükkel.