Barcelona, 2014. február 28. – Új mobilfizetési kultúra születhet egy globális óriásvállalat, egy Közép-Európai pénzügyi multi és egy magyar mobiltechnológiai fejlesztőcég együttműködése nyomán.

A Barcelonában megrendezett Mobile World Congress szakvásáron mutatták be az OTP bank hamarosan induló mobilfizetési szolgáltatását, az OTPay-t, ami Európában az első működő integráció a MasterCard globális digitális platformjával. A MasterPass™ lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a webes kereskedőknél egyszerűen fizethessenek elektronikus pénztárcájukkal, melybe előzőleg bankkártyájukat regisztrálták.

Az OTPay felhasználói az elsők között használhatják mobiltelefonjukat fizetésre abban a több mint 30 000 webáruházban, amelyek már csatlakoztak a MasterPass™ rendszeréhez. Az újszolgáltatást a magyar Cellum fejlesztette az OTP részére. Az OTPay alkalmazást nem csak az OTP Bank ügyfelei használhatják majd: az applikáció letöltésével bárki átalakíthatja okostelefonját pénztárcává. „Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy mi lehettünk az elsők, akik saját fejlesztésű mobiltárcát integráltunk a MasterPass™-ba.” – mondta el Inotay Balázs, a Cellum stratégiai igazgatója.

„A Cellumnál mindig is hittünk abban, hogy a mobilfizetés elterjedésének korlátait elsősorban az olyan interoperábilis megoldások dönthetik le, amelyeket több pénzügyi és mobilszolgáltató is rugalmasan igénybe vehet. Ügyfeleink mindig is banki szintű biztonságot és egyszerűen használható megoldásokat vártak tőlünk. Az, hogy most régiónk két ismert és elismert pénzügyi szolgáltatójának partnereként dolgozhatunk, további biztosítéka annak, hogy a mobilpénztárcát használók száma Közép-Európában is jelentősen megnő a jövőben” – tette hozzá.

A Cellum azt várja, hogy a jövőben egyre több bank és pénzintézet áll majd elő saját e-pénztárca megoldással. A fejlesztő cég úgy látja, folyamatosan nő majd azon fogyasztók száma, akik felismerik a mobilfizetésben rejlő előnyöket és ehhez keresnek szolgáltató partnert. Több kutatás is utal arra, hogy az európai piacon a legtöbb fogyasztó először elsősorban a bankjához fordul majd. Így azok a pénzintézetek lesznek előnyben ebben a versenyben, amelyek már most azon dolgoznak, hogy legyen saját mobilfizetési megoldásuk.

Már élesben használható az OTPay Android és iOS rendszerű mobiltelefonokon, nem csak az OTP ügyfeleinek.