Az új parkolási rendszer indulásával máris kezdetét vette a piaci verseny – fél nap alatt közel 1 000 felhasználó. A Barion új szereplő, és mind kényelemben, mind árban kemény ellenfél.

Az induló akcióban a kényelmi díj 0 Ft, de utána is csak 50 Ft lesz, és ezen felül más díja parkolással kapcsolatban nincs.

Július 1-jén délig közel 1 000 felhasználó regisztrált a Barion rendszerbe, többek között a parkolási lehetőségnek is köszönhetően. A digitális készpénz nagy újdonság, ezért annak megismertetése, terjesztése érdekében a Barion a bevezetési időszakban átvállalja a mobil parkolás kötelező kényelmi díját. Így a kényelmi díj július elsején Barion fizetés esetén 0 Ft lesz, utána pedig 50 Ft. Egyéb díjat a parkolással kapcsolatban a Barion nem számol fel. A rendszer automatikus és ingyenes e-számlát küld annak, aki kéri. Mivel a rendszer nem SMS-sel vagy telefonhívással dolgozik, az értesítések is ingyenesek. A mobil alkalmazás is ingyenes, így a parkolásnak sem havi, sem más díja nincsen a kényelmi díjon felül.

Az alkalmazás használata pofonegyszerű, nincsenek megjegyezhetetlen ügyfélkódok, komplikált webes adminisztráció. A rendszám beírását követően csak a zónakódot kell megadni, és indul a parkolás. A szoftver perc alapon számol, és több rendszámot is kezel. A rendszámokat és számlázási adatokat az alkalmazás megjegyzi.

A Barion digitális pénz szoftver ideális fizetési forma parkoláshoz. A kis és nagy összegű tranzakcióknál egyaránt verhetetlen árakat felmutató Barion az egyetlen olyan parkolásra alkalmas mobil alkalmazás, amelynek az előre feltöltött kerete másra is elkölthető, akár mobilfizetéssel, akár web shopokban, de egymásnak is lehet vele pénzt küldeni.

Barionnal lehet biciklit, ékszert, akkumulátort, egyedi telefontokot, iskolaszert és számos más terméket venni, focinézés közben a Grundon sörözni, weblapokat létrehozni, valamint sportolni és természetesen parkolni. A Barion alkalmazás letöltése után a regisztráció 1 perc, csak egy e-mail cím és egy jelszó szükséges, nem kötelező a személyes megjelenés, mint a bankoknál. A Barion tárca feltöltése átutalással, készpénzzel vagy másik Barion tárcából történhet, és máris használható vásárlásra vagy pénzküldésre, illetve mobilparkolásra.