Az evopay a mobilparkolási piac egyik legerősebb szereplője – a mögötte álló evopro csoportot többször tüntették ki a leginnovatívabb vállalkozásoknak járó különböző díjakkal.

evopay fizetésAz evopay egy nagyon könnyen használható, áttekinthető és különleges menükkel felszerelt mobilparkolási megoldást kínál az ügyfeleknek.

Több szolgáltatóval ellentétben az evopay megoldása nem csak mobilos alkalmazással, hanem egyszerű hanghívással vagy SMS-sel is elindítható a parkolás.

Az evopay lehetővé teszi, hogy mobiltelefonnal virtuális parkolójegyet vegyünk, ha pedig az okostelefonra készített alkalmazásukat használjuk, akkor lehetőségünk van például panaszt tenni a jogtalan parkolási bírság miatt.

Az evopay mindössze 75 forint kényelmi díjat kér a mobilparkolási szolgáltatásért. Ismerve azt a tényt, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Rendszert üzemeltető állami vállalat ebből rögtön levon 40 forintot, az evopay mindössze 35 forintért kínálja szolgáltatását – ráadásul a cég állandó akciókkal, időszakonként nulla forintos kényelmi díjjal csábítja az autósokat, hogy kipróbálják a cég alkalmazását és általában véve a mobilos parkolást.

Az evopay rendszere alapjaiban ugyanazt a rendszert használja, mint a többi mobilparkolási cég: a regisztrált autósok egy bizonyos összeget töltenek fel az egyenlegükre, amit aztán az evopay telefonszámát felhívva vagy az evopay mobilapplikációját használva elfogyasztanak. Az evopay 2014. július 1-je óta az összes olyan önkormányzatnál szolgáltat, amely város belépett a mobilfizetési rendszerbe. Az első napon ez 70 körüli települést jelentett, de a rendszert használó önkormányzatok száma napról napra nő.

Bár az evopay régi mobiltelefonokról is használható, a cég innovatív szolgáltatásait a mobiltelefonos applikációval tudjuk igazán kihasználni.

A korábbi parkolások bármennyi időre visszakereshetők. Az alkalmazás képes jelezni, ha kevés az NMR rendszerébe befizetett egyenlegünk.

Az evopay alkalmazás természetesen ingyen letölthető Androidra, Windows Phone-ra, de akár egy böngészőn keresztül is elindíthatjuk a parkolást, ha az alkalmazást nem akarjuk vagy nem tudjuk használni.