2012 májusában összesen 140 Samsung mobiltelefont hitelesített a MasterCard, melyeken a tulajdonosok könnyen aktiválhatják a mobilfizetést. Az NFC fizetésre alkalmas készülékek között találhatjuk a Samsung Galaxy S4-et és a Galaxy Note 3-at is.

A MasterCard célja, hogy megalapozza a mobilfizetéses módszert, megteremtse ennek feltételeit, segítse a vásárlókat, ezért is választotta a Samsungot, amely a világ egyik vezető mobiltelefon gyártója. A MasterCard és a Commonwealth Bank of Australia együttműködésének köszönhetően az ausztrál bank ügyfelei egyszerűen és biztonságosan használhatják telefonjukat mobilfizetésre, hiszen feltölthetik és tárolhatják a fizetési információkat az NFC-képes Samsung készülékeken.

A MasterCard és a Samsung természetesen szeretné bővíteni piacát, további mobilszolgáltatókkal és pénzintézetekkel terveznek együttműködést. 2014-ben így már Törökországban, Ukrajnában és Oroszországban is elérhető lesz a szolgáltatás. A mobilfizetéses rendszer nagyon gyorsan terjed, 2013 szeptemberére körülbelül 182%-kal nőtt a PayPass kártyát elfogadó üzletek száma.

Jelenleg így világszerte 1,6 millió kereskedő biztosítja az egy érintéssel vagy NFC-képes készülékkel történő fizetést.

A Mobiltárca Szövetség 2013 júliusában kezdte el tesztelni hazánkban az NFC-s mobilfizetést. A körülbelül kétezer önkéntes több, mint húszezer PayPass terminálon keresztül fizethet készülékével Magyarországon. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a résztvevők legalább heti rendszerességgel használják mobiltelefonjukat fizetésre.